• teatro_v1_1
  • teatro_v1_2
  • teatro_v1_3
Teatro Valle-Inclán
Plaza de Lavapiés, s/n
28012 Madrid
Teléfono: 91 505 88 01

Metro: Lavapiés y Embajadores
Autobús: Líneas C, 27, 34, 36 y 41
Renfe: Embajadores
Aparcamiento junto al teatro:
Valencia, 19 y Amparo, 75
Otros Aparcamientos:
Argumosa, 35 y Ronda de Atocha, 10

Inaugurat el 14 de novembre de 1926 amb el nom de Sala Olimpia, l’antic edifici del Teatro Olimpia fou dissenyat originalment per a l’exhibició de pel·lícules, encara que per a la seva obertura es va oferir un espectacle de varietats.

La sala es va estrenar com a teatre el 18 de desembre de 1979, amb l’obra Galileo Galilei, de Bertolt Brecht. Des d’aquesta data i fins a 1984 l’espai va ser gestionat per l’ Asociación Cultural La Corrala, que va oferir una variada programació d’espectacles El circo imaginario de J. B. Thierrée y V. Chaplin, Fausto de Goethe, Teledeum de Albert Boadella, etc. i va acollir alguns dels muntatges del Festival Internacional de Teatro de Madrid, així com diverses produccions del Centro Dramático Nacional.

El 20 de juliol de 1984 la Sala Olimpia esdevé la seu del Centro Nacional de Nuevas Tendencias Escénicas (CNNTE), dirigit per Guillermo Heras. Durant la primera temporada es programen allà produccions tant del CNNTE com del CDN, i ambdues institucions col·laboren posteriorment en alguna coproducció.

El 1994, desprès de la desaparició del CNNTE, l’edifici passa dependre del Centro Dramático Nacional i adquireix la denominació de Teatro Olimpia, convertint-se en la segona seu del CDN.

El juny de 1999, fruit del conveni entre l’Instituto de las Artes Escénicas y de la Música (Ministeri de Cultura) i l’Ajuntament de Madrid, es va iniciar un projecte de reconstrucció del Teatro Olimpia, inscrit en un pla general de rehabilitació del centre històric de Madrid, El projecte va culminar amb la inauguració, el 21 de febrer de 2006, del Teatro Valle-Inclán. Aquest nou i flamant teatre, amb modernes i avançades dotacions per a les representacions escèniques, te un aforament de 510 butaques i compta amb un segon espai, anomenat Sala Francisco Nieva, que en una disposició a la italiana te una capacitat de fins a 150 butaques.